Urządzenia i Akcesoria
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
Składniki
Filety z pstrąga i pieczone warzywa
-
2 filety z pstrąga, ze skórą (ok. 300 g każdy, patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia warzyw
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1500 - 1600 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
-
150 g czerwonego buraka
-
150 g pasternaku150 g korzenia pietruszki
-
150 g cukinii
Purée fasolowe i aromatyzowana oliwa
-
80 g oliwy z oliwek
-
30 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 filet z anchois, w oleju odsączony
-
400 g białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
-
50 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1h 30min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7h 30min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2h 10min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min